ENTRE-DEUX-MONTS
WESTOUTER • Het Belgische wijndomein "Entre-Deux-Monts" is één van de meest noordelijk gelegen wijndomeinen van Europa. Gelegen in het uiterste zuiden van West-Vlaanderen, flirtend met de Noord-Franse grens, vindt dit tien hectaren grote domein beschutting tussen Rodeberg en Zwarteberg – entre deux monts. Deze volledige streek kreeg de toepasselijke naam Heuvelland en les Monts de Flandre. Heuvelland is met haar natuurreservaten, beboste hellingen, weidse landbouwgronden en unieke vergezichten ongetwijfeld één van de meest bekoorlijke streken van Vlaams- en Frans-Vlaanderen.

Het voor de wijnbouw eerder atypische klimaat wordt hier als een uitdaging beschouwd, en al het mogelijke wordt gedaan om van het eindproduct een kwalitatieve, karaktervolle wijn te maken. Veel aandacht werd geschonken aan het uitkiezen van de juiste druivenrassen. De keuze viel uiteindelijk op Chardonnay, Pinot Gris, Pinot Noir, Kerner, Auxerrois en Siegerrebe. Op het terrein, dat naar het zuiden helt, wordt gezorgd voor een goede expositie van de planten.

Sinds 2008 wordt in de volledig vernieuwde loods de wijn ter plaatse gevinifieerd. Het wijnhuis is omgeven door wijnranken en werd verder uitgebouwd tot een ruime en sfeervolle ontvangstplaats voor geïnteresseerde bezoekersgroepen en andere events. In de degustatieruimte heeft u een prachtig zicht op de streek alsook op de vinificatieruimte!
Rodebergstraat 69a
8954 Westouter
breng me hierheen