KUNST- EN WIJNHOEVE ELZENBOSCH
ASSENT • De vierkantshoeve Elzenbosch (1879) is gelegen in Vlaams-Brabant in 't dorpje Assent tussen Leuven en Diest. Naast de fruitplantages hebben we een wijngaard op de zuiderhelling van de Rijnrodeberg, 't Waanveld en de Kluisberg.

Heden tellen de wijnbergen van Elzenbosch 10.000 stokken vooral Muller-Thurgau, Rosa Muskat en Optima, een weinig Sieger, Ortega, Riesling en Pinot op een opp. van 2ha80. De overige ha zijn beplant met perenbomen. Zowel in de perenboomgaard als in de wijngaard wordt milieuvriendelijke teelt toegepast.

De rijpe geoogste druiventrossen, uitsluitend van eigen teelt, geven elk jaar gemiddeld 1 liter sap per stok. De wijn die daarvan sinds 1979 op de hoeve op een ambachtelijke manier op eikenhouten vaten wordt gemaakt is droog en toch zacht, fris en fruitig met een bloemig of kruidig karakter volgens de wijnstok.

De botteling en de verkoop van dit exclusief natuurprodukt geschiedt ook ten huize en draagt de naam "Elzenboscher" ontleend aan de kadastrale benaming van de eigen omliggende landerijen.

Terwijl de bezoekers verpozen met een glas “Elzenboscher” hebben ze kijk op verschillende kunstwerken. Hoeve Elzenbosch nodigt U, uw familie en uw vrienden uit om te genieten van kunst en wijn !
Rijnrode 66
3460 Assent
breng me hierheen